User Tools

Site Tools


user:eta-can:noder:skrubbodass

Skrubb o Dass

Denna enhet använder inte CAN och borde byta Namespace!

Dassmusikens syfte är att förgylla upplevelsen på dass genom att förbättra ljudkvalitén. Musiken är slumpad från någonstans och har tillräkligt bra musik för att dränka ut “artilleri”.

Funktioner

Dassmusiken sänds från skrubben och genom kabeldragning har en photosensor installerats i låscylindern på toaletten som känner av om dörren är låst eller öppen. En högtalare är installerad i ventilationen för att spela upp musiken. Ingen förstärkare eller liknande finns på dass utan allt det löses från skubben där audio amp och fotosensor amp är installerat.

Utöver att Raspberryn som ligger i skubben sänder musik finns även en indikatorlampa installerad i nödutgångsskylten i spårvagnen som visar om det är ledigt eller upptaget.

Tidigare har chn_dass användts för att övervaka status på skithuset. Tyvärr är halveringstiden på koppar och kisel rätt dålig så den finns inte längre med oss.

Dassmusik - Historia

När ETA-CAN var vida spritt lyssnade denna nod på chn_dass och spelade musik efter det Efter att mp3-spelaren “smälte”, så har nu en gammal bärbar dator tagit dess plats.
Det hela bygger på att qmmp är igång och att sqllogger/can.sh körs. Scriptet lyssnar på canbussen via user01 och styr musiken därefter. Anton 2012/12/06 07:09

Runt 2017-19 uppdaterades systemet av Kristoffer Forss som med hjälp av alla projekts nemesis Raspberry Pi fixade så att ljuvare musik än artilleri kan avnjutas.

user/eta-can/noder/skrubbodass.txt · Last modified: 2021/05/10 10:23 by eta